Datum:

31.05.2018. 15:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , , , , , , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kantar Millward Brown grupa je objavila svoju godišnji listu 10 najvrednijih automobila na globalnom tržištu, na kojoj je Toyota ponovo zauzela čelnu poziciju, sa procenjenom vrednošću od 29,9 milijardi dolara.

Ova grupa kaže da je vrednost automobilskog tržišta porasla zahvaljujući krosoverima i luksuznim vozilima, koji su se pojačano prodavali „u većini regija industrijalizovanog sveta”.

Toyota je dobila ovu poziciju zahvaljujući reputaciji i lojalnosti svojih kupaca, a na listi su ove godine mesto zamenili BMW i Mercedes, čija vrednost je porasla za 9 odsto, dok je BMW-ova pala za četiri.

Na četvrtom mestu našao se Ford, uprkos padu  vrednosti do dva odsto. To je iznenađujuće, s obzirom na popularnost kamioneta i krosovera, ali je i dalje dobar rezultat.

Kompanije od petog do osmog mesta ostale su ove godine na svojim pozicijama, iako su sve iskusile porast. Najviše se popela Tesla, čija vrednost je za šezdeset odsto viša u odnosu na prošlu godinu.

Maruti Suzuki je iznenađenje za ovu godinu, na devetom mestu, dok je Volkswagen na desetom. To je znak da mu kupci, uprkos Dizelgejtu koji ne prestaje da ga potresa, i dalje veruju. Međutim, u ovom izveštaju stoji da oni ne veruju Volkwagenu kao korporaciji.

Ove mere ne odnose se na pravu finansijsku vrednost ovih kompanija, već na procenu čija se metodologija zasniva na procenama kupaca.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)