Datum:

02.11.2012. 17:01

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5078 pregleda

Ekipa iz Fordovog istraživačko-razvojnog centra u saradnji sa naučnicima Univerzitera u Michiganu sprovela je istraživanje kako bi utvrdila koji delovi enterijera naših automobila sadrže najviše kolonija bakterija.

Rezultati uopšte nisu iznenađujući, pa se pokazalo da su predeli automobila koje najčešće dodirujemo ujedno i najugroženiji. Dva elementa koja uverljivo sadrže najviše bakterija su upravljač i predeo oko držača čaše.

Budući da je istraživanje provedeno u SAD-u, skloniji smo zaključiti da bi evropski modeli više mogli patiti u predelu kontrola audio uređaja ili kod ručice menjača, koji su u američkim automobilima bili niže rangirani.

Ovim istraživanjem naučnici nisu nameravali zgroziti vozače, već otkriti nove tehnologije koje bi u budućnosti naše automobile moge učiniti – čišćima i mirisnijima.

Pojedini premazi, poput onoga sazdanog od Agiona, antimikrobske i srebro-ionske komponente, zasad se pokazuju dugotrajnim rešenjem, a Fordovi automobili mogli bi se s ovom čistunskom inovacijom na tržištu pojaviti pre nego kasnije.

Izvor: Tportal

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)