Datum:

17.01.2017. 13:15

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Volskwagen Budd-e koncept inicijalno je predstavljen prošle godine na CES-u u Las Vegasu, a sada je ovaj nemački gigant spreman da pokaže servisima za deljenje vozila svoj odgovor na njihova rešenja.

Zasnovan na pomenutom konceptu, Volkswagenov odgovor na Uber i Lyft usluge nazvan je MOIA, a reč je o električnom vozilu koje može da preveze i do osmoro putnika.

CEO za MOIA projekat Ole Harms rekao je da će ovo vozilo biti malo drugačije u odnosu na električni Budd-e minivan koncept koji je predstavljen prošle godine, ali će sa njim ipak deliti brojne karakteristike, kao što je kontinuiran pristup bežičnom internetu. “Ultimativni cilj MOIA-e je električno vozilo bez vozača, a radni autonomni prototipi očekuju se do 2019. Samo vozilo bi do tada trebalo da bude spremno, a tokom ove godine biće predstavljena konceptna verzija,” kaže Harms.

Osim rada na samovozećem automobilu, Volkswagen radi i na izgradnji saradnje sa lokalnim vlastima, sa ciljem prepoznavanja potencijalnih problema u mreži javnog prevoza. Plan je da se proizvodna verzija ovog vozila pozicionira između taksija i autobusa, sa sposobnošću da se snalazi u saobraćajnim gužvama i zaustavlja kada je to potrebno.

Nemački grad Hamburg jedan je od mogućih poligona za testiranje samovozećih automobila, nakon čega se predviđa ekspanzija ove tehnologije i u drugim evropskim gradovima.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)