Datum:

04.09.2016. 14:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Zasnovan na šasiji MAN kamiona, Hafencity Riverbus uzima najbolje od sveta vožnje i plovidbe, te donosi neuobičajeno iskustvo za turiste i njegove korisnike.

Ovaj projekat počeo je pre 18 godina, kada je Fred Franken sličnu atrakciju video u Singaputu i želeo da je dovede na obale Nemačke. Usled strogih regulativa ove zemlje, potrajalo je dok za to nije dobio dozvolu, jer saobraćajni zakon ne dozvoljava amfibije. Ipak, sve je na kraju rešeno i ovaj neobičnan spoj transportnih sredstava sada ispunjava svoju misiju – prevozi putnike. Za samo prva dva meseca prevezao je 6.000 putnika u luci u Hamburgu.

Održavanje je jedan od najvećih problema za ovo vodootporno vozilo, čiju karoseriju je izradila jedna mađarska kompanija. Ono nije ni brod ni autobus, a njegovo osoblje mora da se stara sa sve funkcioniše besprekorno, za šta je potreban prilično visok stepen tehničkog znanja i poznavanja ovog vozila. To kaže Majk Vanaer, regionalni menadžer prodaje u MAN Truck & Bus Deutschland GmbH kompaniji.

Ovaj amfibija-autobus mogao bi se naći i u drugim gradovima, obzirom da mnogi budno motre razvoje događaja u hamburgškoj luci, a već je u planu pravljenje još pet do sedam sličnih vozila.

hafencity-riverbus-hamburg-germany-amphibious-bus-1

hafencity-riverbus-hamburg-germany-amphibious-bus-2

hafencity-riverbus-hamburg-germany-amphibious-bus-3

hafencity-riverbus-hamburg-germany-amphibious-bus-4

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)