Datum:

08.06.2013. 17:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

1 komentara 5105 pregleda

Svetsku premijeru nova Octavia RS imaće na festivalu brzine u Goodwoodu 10. jula, a dotad je bolje možete proučiti u našoj fotogaleriji.

Treća generacija najbrže Octavije biće lansirana u limuzinskoj i karavanskoj izvedbi te s benzinskim i dizelskim motorom i ručnim odnosno automatizovanim menjačem sa šest stepeni prenosa. Oba motora Octavia RS pozajmila je od bratskog modela Golfa, a reč je o 220 KS snažnom dvolitarskom TSI benzincu iz GTI-ja te 184 KS snažnom dvolitarskom TDI-ju iz GTD-a.

Benzincu do stotke treba 6,8 sekundi, a dizelašu 8,1 sekundi, prvi postiže 248 km/h maksimalne brzine a drugi 232 km/h. S opcionalnim DSG-om RS bi trebao biti nešto brži u sprintu do sto kilometara na sat.

Automobil je opremljen i sportskim vešanjem zbog kojeg je odstojanje od tla niže za 12 mm te elektronskom blokadom diferencijala.

Cena i datum početka prodaje zasad su nepoznanica.

Izvor: Tportal

1 komentar
  1. Anonimno

    *** Biti prijatelj Bogu svom *** Duša,duh i telo,sve je Božje delo * Malo po malo,zbog sebe pre svega,ja jesam,oprostiti i osobi što rekla si,ili rekao si da nikada mogao,ili mogla oprostiti nebi;ovako nešto predivno je u očima Božjim * Nema ljubavi veće od ovog : ~ položiti život za prijatelja svog ~ * Nečije srce je slomljeno zbog sela mog,a možda je to samo bol moj * Ovaj proces nije loš,imajuci blagi podliv ispod oka svog,biti u verovanju,jeste od prijatelja savršenog * Ja učiniti malo mogu tog,podeliti s tobom Isusa svog,a iskanjem očekivati isceljenje,zaborav i oprost,makar osobi jednoj * Na oči gleda čovek,u srce gleda Bog ; uvek sam s tobom sine moj * Pored zdravlja,radosti i sreće,od srca svog,želim ti da ostaneš uspešno nenadvladiv(a) u poslu i životu svom * Voli vas na nebu Otac i Bog *

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)