Datum:

21.08.2016. 16:45

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Špijunski fotografi otkrili su da BMW marljivo radi na pripremi naredne verzije M5 modela, ali tjuneri i dalje pronalaze načine da aktuelnu verziju naprave još moćnijom nego što je originalna.

Najnoviji primer upravo takvog truda stiže iz Dortmunda, gde je tjunerska kuća Carbonfiber Dynamics primenio suptilne, ali efektne izmene na karoseriji ovog automobila, na čijem razvoju su radili japanski stručnjaci okupljeni pod 3DDesign kompanijom. Paket se sastoji od standardnog prednjeg dela, bočnih pragova, zadnjeg difuzora i spojlera, a svi su napravljeni od karbonskih vlakana kako bi se težina držala što je moguće manjom. Ovaj sedan srednje veličine i visokih performansi ne izgleda drastično različito od standardne verzije, što još jednom potvrđuje da je manje zapravo više.

Sa Fire Orange premazom u istom maniru kao M3 GTS iz E92 generacije, modifikovani M5 ima 21-inčne Vossen točkove koji se lepo uklapaju sa ostalim izmenama spoljašnjosti. Carbonfiber Dynamics kaže da su sve izmene u izgledu kreirane od strane 3DDesigna i da se mogu primeniti i na M4 i M6.

Tjuning ne bi bio kompletan da ne zahvata i promene ispod poklopca motora. Ovde je njegov biturbo 4.4-litarski V8 motor unapređen tako da proizvodi čak 818 KS, što znači da je snažniji od nedavno predstavljenih specijalnih izdanja Competition Edition i Pure Metal, koji imaju po 600 KS.

Zahvaljujući povećanju snage, M5 do 200 km/h ubrzava za 0ko 10 sekundi, a od 100 do 200 km/h stiže za 6.6 sekundi. Nije poznato koliko iznosi njegova maksimalna brzina, ali sva je prilika da je veća od 305 km/h koje postiže M5s sa opcionim M Driver paketom opreme.

Novi BMW M5 biće predstavljen krajem sledeće, odnosno početkom 2018. godine. U januaru ovaj nemački proizvođač u Detroitu predstavlja svoju regularnu Seriju 5.

1

2

3

4

5

6

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)