Datum:

23.03.2017. 19:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Pitanje je vremena kada će Citroen zvanično predstaviti putničku veziju E-Berlingo modela, što je zapravo električni Berlingo.

Kao i njegov kombi parnjak, novi E-Berlingo ima električni motor od 66 konjskih snaga i sa 200 Nm obrtnog momenta.

Najnoviji EV francuskog proizvođača opremljen je litijum-jonskim baterijama koje su smeštene na bočne strane zadnje osovine, što znači da su njegova kabina i kapacitet prtljažnika ostali netaknuti u odnosu na konvencionalnu verziju. Baterija ima ukupno 33.5 kWh.

U NEDC ciklusu, E-Berlingo na jedno punjenje baterije može da prevali i do 170 kilometara, a prema rečima ove kompanije, većina vozača u Evropi dnevno prevali 87 kilometara.

Baterija se do 50 odsto može napuniti za samo 15 minuta, odnosno do 80 za 30 minuta, sa namenskom jedinicom za brzo punjenje. Standardno vreme punjenja iznosi osam sati sa 16A Type 2 kablom ili 10 sati sa običnim priključkom za utičnicu.

Citroen kaže da E-Berlingo ima mogućnost daljinskog upravljanja putem smartfon aplikacije, što uključuje grejanje ili hlađenje automobila na daljinu, odnosno pre ulaska vozača u vozilo. Navigacioni sistem prikazuje informacije kao što su ograničenje brzine, opterećenost saobraćaja i lokacije stanica za punjenje u blizini vozača.

E-Berlingo će u prodaju ući u drugoj polovini ove godine.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)