Datum:

01.01.2017. 17:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Britanci se smatraju jednom od najvećih automobilskih nacija. Mnogi veliki brendovi potiču sa Ostrva, mnogi svetski proizvođači tamo imaju fabrike, većina timova Formule jedan (uključujući Mercedes i Reno), stacionirani su u okolini Londona, Britanci milijarde funti troše na nove i polovne automobile, na tjuning i stajling… Zato su nedavno objavljeni podaci o automobilima koje Ostrvljani vole i žele da imaju veoma zanimljivi i važni, posebno zato što se kod nas često vode slične polemike.

Jedan od vodećih sajtova za kupoprodaju novih i polovnih automobila “Auto Trejder” (osnovan 1975. godine) saopštio je deset najtraženijih modela među 500.000 ponuđenih vozila u 2016. godini, a podaci su (ne)očekivani: najveći broj od 60 miliona posetilaca (a toliko otprilike Velika Britanija ima i žitelja) bio je zainteresovan za “BMW serije 3”, a od ostalih devet najtraženijih modela, čak još sedam stiže iz Nemačke! Čast “ostatka sveta” odbranila su samo dva Forda, za koje bi, kad je u pitanju Evropa, moglo da se kaže da stižu iz Kelna…

BMW “serije 3” je najtraženiji automobil na sajtu “Auto Trejdera” poslednjih šest godina, dok je se Foksvagenov “golf” na listi najtraženijih nalazi već osmu godinu zaredom.

 Prema predviđanjima čelnika “Auto Trejdera”, očekuje se da se ovakav trend delimično promeni u godinama pred nama, s obzriom da je zabeležen veliki porast interesovanja za električne automobile (“tesla model 3”, “nisan lif” i “reno zoe”), a kad je u pitanju 2017. godina, sigurno će porasti broj pretraga za nove modele u “B” segmentu, koji stižu sa novim generacijama. To su: “ford fijesta”, “folksvagen polo”, “sitroen C3”, “seat ibica” i “nisan mikra”. 

10 najtraženijih automobila “Auto Trejdera”

  1. BMW 3
  2. Folksvagen golf
  3. Mercedes C-klase
  4. Ford fokus
  5. BMW 5
  6. BMW 1
  7. Ford fijesta
  8. Audi A3
  9. Mercedes E-klase
  10. Opel (Voksal) astra

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)