Datum:

03.08.2016. 22:17

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nova deonica auto-puta od Kragujevca prema Batočini, dužine šest kilometara, puštena je u utorak u saobraćaj. Preostalih 8,7 kilometara na ovoj saobraćajnici, kako je rečeno, biće završeno do novembra naredne godine i time će Kragujevac konačno, nakon više od deset godina od početka gradnje, auto-putem biti povezan sa Koridorom 10.

Otvaranju ove deonice puta, na petlji Gradac kod Batočine, prisustvovala je i Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture u tehničkoj vladi. Ona je istakla da su ulaganja u infrastrukturu prioritet, kao i da u budžetu ima dovoljno novca za te namene, pa će se nastaviti ulaganja u ovu oblast.

– Jasno je da su mnogi projekti, a to je slučaj i sa ovom saobraćajnicom, kasnili u samom startu, zbog projektno-tehničke dokumentacije, loše koordinacije, ali i drugih razloga. To početno kašnjenje opterećuje, stalno nas nekako vuče unazad. Uvek može brže i bolje kada je reč o putevima i naš cilj je da se potrudimo da bude tako, rekla je ministarka Mihajlović.

Direktor javnog preduzeća “Putevi Srbije” Zoran Drobnjak kazao je da je u ovu modernu i važnu saobraćajnicu dosad uloženo oko 1,3 milijarde dinara, a da je za kompletan završetak radova potrebno još 1,6 milijardi dinara.

– Osim završetka preostalih 8,7 kilometara auto-puta do Koridora 10, potrebno je rešiti i pitanje petlje Žirovnica. Moj stav je da se tu uradi kružni tok. Takođe, u jednom delu treba rešiti i pitanje eksproprijacije zemljišta, kako bi kompletan posao bio valjano završen, rekao je direktor Drobnjak.

“Fijat”

Radovi na auto-putu Kragujevac – Batočina počeli su pre 12 godina – 2004. Izgradnja je i deo obaveze Srbije prema italijanskom “fijatu”, koji je zajedno sa našom državom izgradio novu fabriku automobila.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)