Datum:

25.03.2017. 23:18

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Ministar privrede Goran Knežević svečano je u četvrtak otvorio 53. Međunarodni salon automobila i 11. Međunarodni sajam motocikala, delova i opreme “MotoPas sion”, na kojima je predstavljeno oko 410 izlagača iz 30 zemalja. Sajam se održava pod sloganom “Godine prolaze strasti ne prestaju”.

– Zavide mi svi prijatelji što ću pre njih moći da vidim nove modele. Za nas muškarce fudbal i automobili su strast koja ne prestaje, kao što kaže slogan sajma – naveo je ministar i dodao da je Srbija u autoindustriji jedan od lidera u regionu.

On je rekao da se na sajmu mogu videti modeli sa alternativnim pogonskim rešenjima i najnovijim tehnologijama.

– Time pokazujemo da ne kaskamo za svetom. Automobilska industrija u Srbiji ima dugu istoriju od preko 80 godina i ona je jedan od pokretača razvoja srpske privede – istakao je ministar.

Kako nam je u četvrtak potvrdio direktor “Mercedesa” za Srbiju i Crnu Goru Štefan Voroš, najskuplji automobili ovog ekskluzivnog brenda, “majbah” vredan 140.000 evra i “G” klasa vredan 260.000 evra, već su prodati.

Više od 410 izlagača iz tridesetak zemalja, koji predstavljaju 34 automobilska brenda i deset brendova proizvođača lakih privrednih vozila, kao i 306 brendova motocikala i šest brendova bicikala su obezbedili odmah posle ženevskog salona čak 67 noviteta od kojih su 32 premijere. Posle duže vremena i ruska “Lada” je ponudila celokupnu svoju paletu vozila, a sa cenama od 7.100 evra pa naviše predstavljaće pravo osveženje na našem tržištu. I ostali proizvođači su se potrudili da znatno snize cene svojim vozilima, pa je tako uvoznik kompanija “Reno-Nisan Srbija” ponudila “dačije” za ispod 8.000 evra, a popularni “reno klio” može da se pazari za manje od 10.000 evra. “Folksvagen” je premijerno predstavio novi “golf”, a “Opel” novu “insigniju”, odmah posle Ženeve.

Izvor: NovostiFoto: Ž. Knežević

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)