Datum:

16.03.2012. 13:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara 9922 pregleda

Italijanski grad Modena važi za jedno od omiljenih mesta skoro svakog ljubitelja automobila. Ne samo da je rodno mesto Maseratija i Paganija, već i Enzo Ferrarija. I dok su proizvođač i trkački timovi koji nose ovo ime locirani u blizini Maranela, gde kompanija već ima svoj muzej, novo zdanje sada je otvoreno u Modeni i posvećeno očuvanju uspomene na legendarnog industrijalca i trkača.

Ogranizacija pod nazivom ”Fondazione Casa Natale Enzo Ferrari” je kuću u kojoj je Ferrari odrastao pretvorila u muzej. Iako je Enzo prodao svoju kuću iz detinjstva kako bi finansirao svoje ambicije, fondacija ju je nedavno otkupila i transformisala je u kulturni centar, proširivši originalnu zgradu modernom strukturom.

Dizajnirao ga je češki arhitekta Jan Kaplicki, a nakon njegove smrti stvar je preuzeo njegov štićenik Andrea Morgante. Ova zgrada sa žutim krovom obojena je bojama Ferrarijevog logoa i dizajnirana tako da podseća na haubu ovog slavnog sportskog automobila. Sastoji se od izložbenog prostora, multimedijalnog iskustva, izloženih trkačkih automobila nezavisnih kolekcionalara i kolekcije Enzovih artefakta.

U sklopu ovog kompleksa nalazi se i edukativni i konferencijski centri, knjižara, kafeterija i kancelarije osnivača fondacije. Ako vas put nanese u blizinu Modene ni slučajno nemojte propustiti oblizak ovog zdanja, a ako ne – prošetaje po njemu virtuelno kroz našu galeriju slika u nastavku.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)