Datum:

12.05.2011. 13:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4893 pregleda

U Specijalnom rezervatu prorode Zasavica juče je otvoren najmoderniji auto – kamp u Srbiji. Ovaj auto – kamp otvorili su državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Goran Petković i bivši ministar Mlađan Dinkić.

– Više od 20 godina u Srbiji nije izgrađen ni jedan auto – kamp. Ovaj auto – kamp urađen je po najsavremenijim evropskim standardima, a katogorizacijom mu je dodeljeno tri zvezdice. Služiće kao ogledni primer svim ostalim auto – kampovima koji budu pravljeni kod nas. Tri godine smo radili sa Zasavicom na realizaciji ovog projekta i nadamo se da je ovo samo početak realizacije ovakavih projekata – istakao je sekretar Petković.

Po rečima upravnika Zasavice Slobodana Simića u ovom auto – kampu ima prostora za 42 vozila, odnosano u njemu može da bude smešteno između 160 i 200 ljudi istovremeno, a kompletan iznos za izgradnju ovog auto – kampa, u iznosu od oko 300 hiljada evra, finansiralo je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja.

– Kamp ima toalete opremljene po najsavremenijim evropskim standardima, kao i prostor namenjen za invalide. Takođe, postoji i besplatan internet. Kamp je namenjen ljudima koji vole aktivan odmor jer mi u Zasavici imamo organizovane obilaske rezervata, plovidbu brodom, kao i posebne programe za ljubitelje retkih životinjskih vrsta koje samo kod nas u rezervatu mogu videti. Nadamo se da ćemo biti interesantni, kako stranim, tako i domaćim, turistima – istakao je upravnik Simić.

Predsednik Kamping kluba Beograd Dušan Krvava naglasio je da je u Srbiji, uz Koridor 10, neophodno izgraditi lanac auto – kampova, jer treba imati u vidu da 25 odsto svetskog prihoda od turizma se ubira upravo u ovakvim kampovima. Krvava smatra da će izgradnjom auto – kampova Srbija privući veliki broj turista kojima je kampovanje način života, a time obezbediti i priliv novca.

Izvor: Dnevnik

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)