Datum:

01.03.2020. 9:02

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Sajam automobila u Ženevi, jedan od najvećih u tom sektoru, otkazan je pošto je švajcarska vlada zabranila sve veće događaje zbog koronavirusa, javile su lokalne vlasti.

U saradnji sa kantonima, savezna vlada odlučila je da zabrani velike manifestacije, te u Ženevi Sajam automobila neće biti održan, napisao je u Tviter poruci ženevski zvaničnik Antonio Hodžers.

Devedeseti Međunarodni sajam automobila u Ženevi trebalo je da se održi od 5. do 15. marta.

Švajcarska je saopštila da zabranjuje javna ili privatna okupljanja sa više od 1.000 ljudi, najmanje do 15. marta, da bi ograničila širenje novog koronavirusa.

Odluka je stupila odmah na snagu.

Alen Berse, švajcarski ministar unutrašnjih poslova, resora koji obuhvata i zdravstvo, rekao je na konferenciji za novinare da su se te mere pokazale efikasnim u drugim zemljama i da su u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije.

Berse je rekao da je vlada svesna da će ta zabrana imati znatan uticaj na javni život, ali da se očekuje da će se time obezbediti efikasna zaštita ljudi u Švajcarskoj i javnom zdravlju.

Po njegovim rečima, tom merom bi trebalo da se spreči ili odloži širenje epidemije u Švajcarskoj i time smanji njen zamah.

(Foto: REUTERS/Pierre Albouy)

Izvor: N1

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)