Datum:

08.05.2013. 10:13

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3171 pregleda

Dvoje američkih državljana osuđeno je na zatvorske kazne zbog krađe tehnologije General Motors-a i namere da je predaju kineskim proizvođačima automobila.

Sud u Detroitu izrekao je kazne bivšoj inženjerki General Motors-a (GM), Shanshan Du, i njenom suprugu zbog industrijske špijunaže. U optužnici se navodi da su njih dvoje ukrali podatke o tehnologiji hibridnog pogona vrednog 40 miliona dolara, koji je razvio GM.

Supružnici su nameravali da industrijske tajne predaju nekoj od kineskih automobilskih kompanija, uključujući i Chery Automobil Co., kako bi za uzvrat dobili posao u jednoj od njih.

Optuženi su proglašeni krivima još u novembru 2012. godine, a sud im je izrekao kazne u sredu 1. maja. Shanshan Du osuđena je na godinu dana, a njen suprug, Yu Qin, na tri godine zatvora.

Detroit News izveštava da su supružnici američki državljani kineskog porekla i podseća da je ovo jedan od desetine sličnih sudskih procesa koji se odvijaju u SAD u poslednjih nekoliko godina. Zajedničko za sve slučajeve je to da su optuženi ili kineski državljani ili Amerikanci kineskog porekla koji su pokušali da industrijske tajne SAD prodaju kineskoj strani.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)