Datum:

13.11.2018. 9:53

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kompanija “Opel” se vraća na put uspeha jednu godinu nakon predstavljanja “PACE!” strateškog plana.

-“PACE!” je uspešan!, saopštili su u sedištu kompanije u Riselshajmu, “Opel” će, tvrde biti održivo profitabilan, električan i globalan.

– Ovo je nešto na šta svaki radnik može da bude ponosan. Uspeli smo da se reorganizujemo u poslednjih 12 meseci i promenimo svoj način razmišljanja. Ostvarili smo profit od 502 miliona evra u prvih šest meseci 2018. i nastavljamo da naporno radimo – istakao je izvršni direktor Opela Mihael Lohšeler .

Jedna važna poluga za održiv ekonomski uspeh je poboljšana konkurentnost u svim oblastima kompanije. Opel je u prvoj polovini godine uspeo da smanji svoje fiksne troškove za 28 procenata. Potpisani su opširni sporazumi o unapređenju konkurentnosti sa društvenim partnerima na svim nivoima. To je omogućilo značajno poboljšanje odnosa troškova rada i prihoda. Kompanija je takođe ispunila svoje obećanje da će racionalizovati svoj viši menadžment: broj takvih menadžmentskih pozicija je smanjen za četvrtinu tokom poslednjih godinu dana. Opel jasno stoji pri svom cilju da izbegne zatvaranje fabrika. Vrše se investicije u različite lokacije i brojne fabrike su već dobile raspodelu koja se tiče novih proizvoda.

Opel takođe ubira plodove od integracije sa PSA grupacijom. Vozila koja dele multi-energetske platforme su do 50 procenata efikasnija što se tiče troškova razvoja dok istovremeno poboljšavaju kvalitet. Sveobuhvatna kooperacija se ostvaruje i u brojnim drugim oblastima kompanije – kao što je stvaranje integrisane strukture prodaje u mnogim evropskim zemljama, kao i globalne funkcije.

U međuvremenu, Inženjerski centar u Riselshajmu je ojačao svoju poziciju u jezgru mreže za istraživanje i razvoj PSA grupacije: Pored 15 centara nadležnosti sa globalnom odgovornošću (uključujući sedišta, gorivne ćelije i napredne sisteme asistencije vozaču) za celu grupaciju, inženjeri smešteni u Riselshajmu takođe imaju vodeću ulogu u razvoju lakih komercijalnih vozila i nove porodice četvorocilindričnih benzinskih motora. Zbog prognoziranog prelaska kapaciteta usled smanjenja broja zadataka koji su dodeljeni trećim stranama, Opel je takođe objavio planove o strateškom partnerstvu sa kompanijom “Segula Tehnologies” kako bi zaštitili kvalifikovane kadrove u Riselshajmu i Dudenhofenu.

Do dve hiljade zaposlenih u Opelu bi se pridružilo inženjerskom davaocu usluga. Dogovorena zaštita od otpuštanja do jula 2023. će ostati na snazi.

CO2 ciljevi će biti postignuti zahvaljujući povećanom nivou elektrifikacije.

Elektrifikacija sledi

Pristup sofisticiranim platformama PSA grupacije i pogonskim tehnologijama je osnova za sveobuhvatnu elektrifikaciju Opelove game. Četiri vozila će biti elektrifikovana već 2020. godine. Tu spadaju nova Corsa u potpuno električnoj varijanti sa pogonom na baterije, zajedno sa modelom Grandland X PHEV – prvim Opelovim plug-in hibridom. Ovi automobili su integralni sastojci Opelove proizvodne ofanzive.

Kompanija će na tržište tokom naredne dve godine izbaciti ukupno 8 novih modela. Već tokom 2024. postojaće električna verzija svakog Opelovog modela.

– Ova ofanziva će snažno doprineti ispunjavanju strogih CO2 normi koje je postavila Evropska Unija – rekao je Lohšeler. Infrastruktura za punjenje je ključni faktor za razvoj elektrifikacije. Zbog toga, Opel će u saradnji sa svojim partnerima kao što je Grad Riselshajm doprineti razvoju infrastrukture punjača u sedištu kompanije.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)