Datum:

14.11.2012. 10:25

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2911 pregleda

Upozoravamo vozače na probleme sa odronima stena na Đerdapskoj magistrali. Za pet godina na ovoj deonici puta dogodilo se 18 nesreća samo zbog odrona.

Na putevima koji prolaze kroz područje Braničevskog okruga, najrizičniju deonicu zbog odrona stena predstavlja magistralni put M-25, poznatiji kao đerdapska magistrala.

Kako navode u saobraćajnoj policiji Požarevac, posebno opasan je deo puta koji vodi od naselja Dobra, kod Golupca, do pešačkog mosta u blizini Donjeg Milanovca.

– Na ovoj deonici, zbog odrona stena, u poslednjih pet godina zabeleženo je 18 saobraćajnih nesreća, na sreću, samo s materijalnom štetom na vozilima, bez ljudskih žrtava. Posebno rizični periodi su proleće i jesen, kada ima najviše padavina, jer su stene takvog sastava da ih voda lako spira, pa dolazi do odrona i pada na kolovoz – kaže Darko Jeremić, načelnik Saobraćajne policijske ispostave Požarevac.

On navodi da na ovom magistralnom putu treba postaviti zaštitne mreže s tegovima, jer ih je sada nedovoljno, zbog čega i dolazi do odrona.

– Postavljanje zaštitnih mreža i održavanje kolovoza na putu M-25 u nadležnosti su “Puteva Srbije”, jer je reč o magistralnom putu – kaže Jeremić.

U samom Požarevcu, sedištu Braničevskog okruga, crnu tačku predstavlja deo obilaznice za Kostolac, kod isključenja za selo Brežane, zbog loše preglednosti onih koji se na nju uključuju sa sporednih puteva.

Na tom mestu pre dva meseca desio se težak udes, kada je Marko Dragićević (59), iz Kostolca, svojim putničkim vozilom podleteo pod kamion i poginuo na licu mesta.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)