Datum:

05.09.2016. 19:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara pregleda

Problem sa vazdušnim jastucima kod Mazda6 sedana iz 2009. i 2010. godine doveo je do opoziva ogromnog broja ovih modela. Samo na tržištu SAD opozvano je više od 40.000 vozila.

Problem je uočen kod zaštitnog sloja kompjutera koji kontroliše vazdušne jastuke. On možda nije pravilno nanet, a kao rezultat moglo bi doći do oštećenja vazdušnih jastuka i njihovog neaktiviranja u slučajevima kada bi to trebalo da se desi.

Iako ovaj problem može zvučati slično problemu koji je imala Takata sa svojim vazdušnim jastucima, to ipak nije slučaj. Njihov problem bio je u preranoj aktivaciji vazdušnih jastuka, a ovde je u tome što se oni uopšte ne aktiviraju. Dobavljač problematične komponente je Continental, a ne Takata.

Kako bi se ovaj problem rešio, Mazda je kontaktirala 41.918 vlasnika vozila na američkom tržištu i uputila ih na lokalna predstavništva gde će se problematičan modul zameniti funkcionalnim, što bi moglo da potraje, zato što zamenske komponente još uvek nisu nabavljene. Ovaj proizvođač će u narednih mesec dana obaveštavati vlasnike vozila na koje se odnosi opoziv kada mogu da očekuju zamenu spornog dela.

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)