Datum:

20.09.2013. 10:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 4152 pregleda

„Insignija OPC“, model s pogonom na četiri točka, upravo je debitovala na Međunarodnom sajmu automobila (IAA) u Frankfurtu, s novim, osveženim izgledom i modifikovanom šasijom.

– „Insignija OPC“ pleni novim sjajem – tvrdi Mihael Ableson, potpredsednik za inženjering „Dženeral motorsa“. – Posvetivši veliku pažnju detaljima, naši inženjeri su izvršili određena, ključna, fina podešavanja na ovom modelu. To se vidi na dizajnu ovog automobila i još boljim voznim performansama. Ovim se OPC nedvosmisleno svrstava u prvu ligu sportskih automobila srednje veličine u serijskoj proizvodnji.

Upadljiva karoserija krije vrhunsku tehnologiju. Šasija OPC-a je unapređena, uz poseban fokus na prerađenu zadnju osovinu, a inženjeri su modifikovali oko 60 odsto delova. „Insignija OPC“, sa šestostepenim manuelnim prenosom i pogonom na sve točkove, ubrzava od 0 do 100 km/č za šest sekundi („sports turer“ za 6,3 sekunde) i postiže najveću brzinu od 250km/č (elektronski ograničena) uz potrošnju od 10,6 litara na 100 km u kombinovanom režimu vožnje (249 g/km CO2 prema propisu Evropske komisije br. 715/2007).

U verziji bez ograničenja, OPC s manuelnim prenosom postiže maksimalnu brzinu od 270 km/č („sports turer“: 265 km/č).

Sistem pogona na sve točkove uključuje visokokvalitetno kvačilo koje deluje na „haldeks“ principima, kao i elektronski diferencijal za ograničeno proklizavanje koji omogućava vrhunsku vuču. Kabina dočekuje vozače OPC-a s pravim ambijentom auto-sporta. Tu su „rekaro“ sedišta, koja su takođe opciono dostupna u kožnoj izvedbi, s memorijskom funkcijom. OPC ručica menjača i potpuno nova glavna instrument-tabla i centralna konzola odišu vrhunskim stilom. Osim osnovnih podataka, vozači na opcionom, osmoinčnom instrument-displeju mogu da vide specifične detalje, poput pritiska i temperature ulja, napona akumulatora, položaja pumpe za dovod goriva, kočione snage i gravitacione sile usled bočnog ubrzanja.

Novi upravljač (opciono sa zagrevanjem), kada se kombinuje sa automatskim menjačem, izveden je s polugama za menjanje brzina. Ovo omogućava vozaču modela OPC veoma brzo manuelno menjanje brzina, čak i u automatskom režimu. U slučaju mirovanja ručice za menjanje brzina u trajanju dužem od 12 sekundi, vozilo nastavlja da vozi normalno u automatskom režimu. Na ovaj način, nova „insignija OPC“ udobno kombinuje prednosti manuelnog i automatskog režima rada.

U Nemačkoj, cene novog modela „opel insignije OPC“, sa 239 k/325 ks, šestostepenim manuelnim menjačem i pogonom na sve točkove, počinju od 48.435, uključujući PDV.

Info

* Snaga: 325 KS
* Obrt. moment: 435 Nm
* 0-100 km/čas: 6 sek.
* Maks. brzina: 270 km/čas
* Cena: 48.435 evra

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)