Datum:

27.06.2016. 16:48

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Jedno od glavih pitanja leti je: „Kako izbeći da porodični odmor postane znojna noćna mora kada je napolju velika vrućina?“ Odgovor: zahvaljujući dodacima koje je razvio Opel, kao i mnogim standardnim i opcionim komponentama poput zastakljivanja sa zaštitom od sunca i apsorpcijom visokih temperatura, čitava porodica ostaje rashlađena kada se živa popne veoma visoko.

„Komponente poput ergonomskih sedišta sa ventilacijom i individualna kontrola klima uređaja za posledicu imaju to da putnici ne žele da izađu iz automobila tokom letnjih vrućina“, kaže Peter Kristijan Kispert (Peter Christian Küspert), potpredsednik Opelove prodaje i postprodaje. „Za duge vožnje, preporučujem „AirWellness“ mirisni sistem u novoj Astri. On nije nimalo poput regularnih osveživača za koje svi znaju. Ovde je miris suptilan i može se odabrati po želji, u zavisnosti da li se preferira efekat opuštanja ili svežine.“

Ljubitelji letnje vožnje sa otvorenim krovom i ležernog krstarenja preferiraju Opel Cascada kabriolet i ADAM OPEN AIR. Međutim, ni ostali vozači ne moraju da propuste osvežavajući povetarac. U novo Opel Astri, primera radi, panoramsko, klizno, elektropokretano krovno staklo može da se otvori ili iskosi i omogući da svež vazduh uđe u automobil. Zahvaljujući zastoru koji štiti od sunčevih zraka, temperatura u kabini ne postaje neprijatna, uprkos staklenom panoramskom krovu. Kada temperatura i brzina porastu, najbolje je zatvoriti prozore i uključiti standardni, dvozonski elektronski klima uređaj.

Pravilo je opšte poznato: posebno u letnjim mesecima, važno je piti mnogo tečnosti. Iz tog razloga, piće treba da je nadohvat ruke u automobilu. Oni koji se voze sami, mogu svoj osvežavajući napitak staviti u držač za čaše na centralnoj konzoli. Flaša može biti osigurana na suvozačkom sedištu uz pomoć mreže, tako da ne dođe do kotrljanja pri naglom kočenju. FlexRail® centralna konzola u novoj Opel Zafiri je posebno praktična. Ovaj sistem sa fleksibilnim modulima uključuje veliki odeljak za odlaganje stvari i klizne držače za čaše, koji mogu da se postave u željenu poziciju na aluminijumskim šinama. Flaše do 1,5 litara zapremine mogu biti odložene u džepovima prednjih vrata, dok litarske boce staju u otvore na zadnjim vratima. Čak i u slučaju kada je sedam osoba prisutno u Zafiri, dvoje putnika u trećem redu ne moraju da se odreknu ove vrste komfora, jer centralna konzola i tu ima dva držača za čaše. Što se Opel ADAMa i Opel Corse tiče, i oni poseduju uklonjive šik držače čaša u vidu remena sa logoom ajkule za dodatnih 19,90 evra, koji drže piće bezbedno u centralnoj konzoli. Remen može jednostavno da se ukloni kada za njim nema potrebe.

Posebno kada su deca na zadnjoj klupi u pitanju, zaštita od sunca je od esencijalnog značaja. Upravo na ovom planu nastupaju pametni Opelovi dodaci. Za gotovo svaki model, postoje skrojene zaštitne zavesice za bočne i zadnji prozor. One mogu biti lako postavljene i učvršćene, a takođe pružaju zaštitu protiv insekata kada je prozor otvoren.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)