Datum:

18.12.2013. 22:33

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 8365 pregleda

Opel je dobitnik nagrade “Connected Car”, koju dodeljuju nemački časopisi Auto Bild i Computer Bild, za inovaciju na multimedijalnom sistemu IntelliLink u modelu ADAM.

Opel je nagrađen u kategoriji “Pioneer Award” koja se dodeljuje proizvođačima koji diktiraju trendove automobilske povezivosti. U obrazloženju nagrade, navedeno je da “Opel nudi složen multimedijalni IntelliLink sistem za model ADAM za svega 300 evra, što je iznos koji svako može da priušti.”

Na taj način, odato je priznanje Opelovom glavnom konstruktorskom cilju – povezivanju automobila sa njihovim digitalnim okruženjem, kažu u tom proizvođaču. Među najnovijim modelima, u kojima se vodilo računa o multimedijalnom sistemu i njegovim prilagođenim aplikacijama, je i osvežena Insignia, koja je lansirana 2013. godine.

Međutim, kod Opela, haj-tek multimedijalni sistem nije rezervisan samo za najbolji model u liniji, o čemu svedoči mali gradski automobil, ADAM, sa svojom verzijom IntelliLinka.

IntelliLink u modelu Opel ADAM kompatibilan je sa smartphone uređajima koji rade sa Apple iOS i Android softverom. Pun opseg opcija koje sistem IntelliLink nudi u ADAM-u obuhvata i TuneIn, aplikaciju za globalni pristup radio programima, BringGo, aplikaciju kompletne navigacije i Stitcher, globalnu podkast internet radio aplikaciju.

ADAM omogućava i funkciju podrške Siri Eyes Free za iPhone.

Raznovrsne funkcije mutimedijalnog sistema u vozilu takođe se mogu prilagoditi ličnim potrebama i ukusima korisnika, tako da se svet iz okruženja vlasnika “pametnog telefona” prenosi i u njegov automobil.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)