Datum:

26.01.2013. 17:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5343 pregleda

General Motors (GM) i grupacija Peugeot-Citroen (PSA) objavili su nove detalje o partnerskom sporazumu između ova dva proizvođača automobila. Dogovor između ostalog uključuje i PSA platformu koju će koristiti buduća Opel Zafira.

Zadatak grupacije PSA biće da razvije platformu koja će biti zajednička za više modela koje će proizvoditi, kako Opel, tako i Peugeot, odnosno Citroen.

Novu platformu koristiće sledeća generacija Opelovog MPV modela, Zafire, ali i krosover C segmenta iz programa Peugeota, kao i MPV vozila koja pripadaju B segmentu, a koje će proizvoditi svaka od kompanija za sebe.

Osim toga, zajedničkim snagama biće razvijena platforma za automobile iz B segmenta, koja će poslužiti kao osnova za niz novih modela iz game Opela, Peugeota i Citroena.

Iz Opela i PSA grupacije stiže i najava o zajedničkoj kompaniji koja bi uskoro trebalo da bude osnovana. Njen osnovni cilj je smanjenje troškova proizvodnje i nabavke delova.

To će se postići na taj način što će budući automobili oba proizvođača koristiti što veći broj istih komponenti, ali će svaki od modela zadržati prepoznatljive karakteristike marke čiju oznaku nosi. Prvi automobili koji će nastati kao rezultat zajedničke kompanije očekuju se u prodaji 2016. godine.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)