Datum:

14.09.2011. 19:00

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 7124 pregleda

Opel je odlučio da na ovogodišnjem 64. Sajmu automobila u Frankfurtu predstavi nove, uzbudljive i efikasne automobile. Tokom pres konferencije na Opelovom štandu u Hali 8, Generalni direktor Karl-Fridrih Strake je naglasio da će Opel primenjivati najnovije strategije kroz proizvodnju održivih automobila koji su efikasniji i ekološki, a to sve sa akcentom na električnu mobilnost.

Ampera, Opelova ovogodišnja zvezda električne mobilnosti doživljava svoj debi u Nemačkoj u Frankfurtu. Već je primljeno 6000 rezervacija za ovaj vredan automobil za svakodnevnu upotrebu. Strake je objasnio da je Ampera samo početak Opelove ponude električnih automobila. “Vodeći princip će biti inovativna i ekološka tehnologija”- naveo je Strake.

Opel je otkrio svoju viziju sa sledeću fazu urbane mobilnosti – RAK-e.  Ovaj dvosed je koncept vozilo koje predstavlja deo Opelove strategije kako bi zadržao ulogu lidera u segmentu električnih automobila. Vozilo na baterijsko punjenje koje teži samo trećinu od konvencionalnog malog automobila je veoma ekonomičan: za samo 1 euro prelazi 100 km.

Svetska premijera zadivljujuće Astre GTC je još jedno iznenađenje. Strake je opisao GTC sa svojom HiPerStrut suspenzijom kao najemotivnije deklarisanje Opelove filozofije dizajna: “Astra GTC donosi mladost i strast našem brendu.”

Opel ima svetsku premijeru i u segmentu kompaktnih monocab vozila sa svojom najnovijom Zafirom Tourer. Ovaj automobil je opremljen najmodernijom tehnologijom za pomoć vozaču, a sa prostornom distribucijom upotpunjava osećaj “salona na točkovima”.

Combo, putnički kombi je značajno unapređen. Combo je sada svestraniji i najbolji je u klasi po kapacitetu za utovar. Ovo korisno vozilo je najpre namenjeno komercijalistima.

Zaista, preliminarni podaci koje je izneo Opelov odbor pokazuju da su najnoviji prodajni rezultati u Evropi veoma dobri. Prvih osam meseci u 2011. godini prodaja je dostizala 7,9 odsto. Tržišno učešće se povećalo na 6,2 odsto, što potvrđuje Opelov tržišni uspeh.

Strake je naveo da Opelov opseg proizvoda sada ide od funkcionalnog Comba pa sve do fascinantne Astre GTC i Ampere. “Obećali smo vam da ćemo napredovati. Danas smo vam pokazali da nastavljamo sa tim trendom” zaključuje Strake.

Više fotografija sa ovog događaja možete videti na Opelovoj zvaničnoj Facebook stranici.

Izvor: Opel Srbija

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)