Datum:

01.12.2012. 11:44

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5897 pregleda

Opel Mokka dobila je maksimalnih pet zvezdica na Euro NCAP testu sigurnosti. Novi Opelov krosover do najviše ocene došao je tako što je ostvario odlične rezultate u svih pet bezbednosnih kategorija testiranih od strane Euro NCAP-a.

Osim toga, Mokka je postigla maksimalan broj bodova, odnosno 100%, u kategoriji bezbednosnih sistema, što je čini jednim od retkih automobila na evropskom tržištu koji je dobio tako visoke ocene na testu. Pored ostalog, Euro NCAP pozitivno je ocenio Mokkinu elektronsku kontrolu stabilnosti ESP®Plus i sistem upozorenja za vezivanje pojasa, koji ulaze u standardnu opremu ovog automobila.

U kategoriji bezbednosti odraslih putnika, Mokka je postigla 96 od 100 procenata. Ovaj rezultat je postignut zahvaljujući prednjim i bočnim vazdušnim jastucima za glavu i za telo, vazdušnoj zavesi kao i dvostrukim zatezačima pojaseva sa graničnikom opterećenja.

Podesivi nasloni za glavu na prednjim sedištima pružaju zaštitu od pomeranja glave i teških povreda vrata koje mogu nastati u slučaju udara od pozadi. Pored toga, u Mokki su dobro zaštićene noge vozača jer se u slučaju frontalnog sudara aktivira sistem koji otpušta pedale iz ležišta.

U kategoriji bezbednosti dece, Mokka je postigla maksimalan broj bodova na osnovu rezultata dobijenih u dinamičkom testu sa trogodišnjim detetom-lutkom. Najviše ocene u ovoj kategoriji su rezultat Opelovih sigurnosnih dečijih sedišta koja standardno dolaze sa zadnjim spoljnim ISOFIX držačem za dečije sedište i pričvršćivačem za dodatno prijanjanje gornjeg dela sigurnosnog pojasa. 

Kada je reč o bezbednosti pešaka, Mokkin branik takođe je postigao maksimalan broj poena. Euro NCAP je posebno naglasio njegovu “dobru zaštitu kod nogu pešaka”.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)