Datum:

08.06.2017. 16:25

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kompanija “Opel” je posle prezentacije modela “kroslend X” početkom februara u Srbiji uspela da, istovremeno kada počinje prodaja u Evropi, i u naše salone doveze ovaj atraktivni “krosover” namenjen pravim automobilskim sladokuscima.

Jedre i kompaktne pojave spolja, veoma prostran i svestran unutra, sa “trendi” dvotonskim finišem i originalnom SUV pojavom – novi “opel kroslend X” će krenuti u osvajanja srca naših kupaca sa cenom od 13.990 evra.

Ovaj svestrani urbani krosover je drugi član “Opelove” X porodice iz B segmenta, gde se pridružio bestseleru “moki X”. Treći član familije, veći “grandland X”, biće lansiran u okviru C segmenta kasnije u toku ove godine.

U odnosu na “opel moku X”, koja dolazi sa opcionim pogonom na sve točkove za povremene “of-roud” izlete, novi “opel kroslend X” je predodređen za urbano okruženje sa svojim kompaktnim dimenzijama karoserije, dok je u isto vreme savršeno pogodan, na primer, i za odlazak kod rođaka na selo.

Sa dužinom od 4,21 metara, novi “kroslend X” je za 16 centimetara kraći od “astre”, dok je u isto vreme 10 centimetara viši. Novajlija nudi vanserijske inovacije koje svakodnevnu vožnju čine bezbednijom, komfornijom i lakšom.

Inovativni, kompletni LED farovi, head-up displej i panoramska zadnja kamera koja pokriva 180 stepeni, uz naprednu asistenciju pri parkiranju, upozorenje na čeoni sudar sa detekcijom pešaka i automatskim kočenjem u slučaju nužde, sistem upozorenja na pospanost vozača, održavanje vozne trake, prepoznavanje saobraćajnih znakova sa ograničenjem brzine i detekciju “mrtvog ugla”, samo su deo bezbednosnih sistema.

PODACI
* 4,21 metar je dužina
* 13.990 evra je cena u Srbiji
* 520 litara je zapremina prtljažnika
 
Tu su i nagrađivana AGR (u kampanji za zdravija leđa) sertifikovana, ergonomska sedišta. “Opel” je jedini proizvođač u segmentu koji u ponudi ima ovakav vid komfora. Zapremina prtljažnika je 520 litara kada su nasloni zadnjih sedišta uspravni, i vodeća je u klasi. Pored toga, putnici pozadi imaju mogućnost da podešavaju poziciju sedenja uzdužno, i to za 150 milimetara, na taj način povećavajući prostor za noge ili zapreminu prtljažnika.

Osnovni motor je 1/2 benzinac sa 81 KS koji ima prosečnu potrošnju od 5,1 litar na 100 km. Sledi 1.2 turbo benzinac u verzijama sa 110 i 130 KS.

U ponudi je i dizel 1.6 turbo sa 99 l 120 KS sa ekotek varijantom koja prosečno troši svega 3,6 litara dizela na 100 pređenih kilometara.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)