Datum:

17.04.2017. 16:23

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nemački “Opel”, kog je od američkog “Dženeral motorsa” kupio francuski konglomerat PSA, ne odustaje od svog plana da u 2017. predstavi čak sedam novih modela!

Tako je posle “insignije grand sport” i “insignije sports turer”, koje tek što su proslavile svetsku premijeru u Ženevi, “Opel” predstavio novi model! Kako kažu u Riselshajmu, “insignija” će biti dostupna “kao avanturista sa pogonom na sve točkove i terenskim atributima”. Nova “insignija kantri turer” moći će da se poruči već od juna, iako će zvaničnu premijeru imati na Salonu automobila u Frankfurtu (od 14. do 24. septembra)

Iako preciznih tehničkih podataka još nema, u “Opelu” ističu da je ova “insignija” prostrana i znatno manje mase u odnosu na odlazeću verziju, zahvaljujući potpuno novoj arhitekturi.

Obiman pogonski portfolio – uključujući potpuno novi, vodeći u gami, dizel-motor obezbeđivaće visoke performanse za “opel insigniju kantri turer”. Novajlija će takođe biti dostupan sa novim osmostepenim automatskim menjačem i revolucionarnom tehnologijom pogona na sva četiri točka.

Dvadeset milimetara dodatnog rastojanja od tla sa inovativnim pogonom na sve točkove sa vektorisanjem obrtnog momenta i novim zadnjim ogibljenjem sa pet veznih spona – udovoljava želji da se napusti asfaltni put. Umesto tradicionalnog zadnjeg diferencijala, koji isporučuje jednaku količinu obrtnog momenta na zadnje točkove, ovaj auto krase dve, električnim putem kontrolisane spojnice sa više lamela, koje obezbeđuju individualniju i precizniju transmisiju snage na svaki točak ponaosob – bez obzira na uslove na putu ili vremenske prilike.

Da bi se neutralisala tendencija ka podupravljanju u oštrim krivinama pri visokim brzinama, ovaj sistem, u zavisnosti od pritiska na papučicu gasa i pokreta na volanu, šalje više obrtnog momenta na zadnji spoljni točak. Ovo se dešava bez bilo kakve intervencije vozača i u deliću sekunde. Sistem na taj način stabilizuje vozilo.

Unutrašnjost je unapređena, kao i brojni sistemi vezani za navigaciju, “povezivanje”. Naravno, tu je neizbežni “Opelov” “on star sistem” sa dva noviteta. To su servisi vezani za rezervaciju hotelske sobe i pronalaženje parking-mesta. Zapremina prtljažnika sa oborenim sedištima je čak 1.665 litara.

Podaci

  • 4.980 mm je dužina vozila
  • 1.506 mm je visina vozila
  • 1.863 mm je širina vozila

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)