Datum:

06.12.2011. 13:33

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara 8471 pregleda

Višestruko nagrađivana Opel Corsa koja, pored toga što nudi prvoklasno i bezbedno iskustvo u vožnji i predstavlja automobil koji je obožavan širom  Evrope, od sada je dostupna za samo 8.999 €.

Opel Corsa svojim dinamičnim dizajnom ostvaruje san svakog vozača i omogućuje neograničeno zadovoljstvo u vožnji.

U periodu od 05.12.2011. do 31.12.2011. Opel Corsa 1.0 selection 65KS sa 3 vrata u ovoj specijalnoj ponudi obuhvata zaista bogatu opremu: klima uređaj, radio cd, 2 vazdušna jastuka, ABS, sedištia vozača podesiv po visini, servo upravljač podesiv po visini i dubini i centralno zaključavanje.

Corsa zauzima oko 30 odsto ukupne prodaje Opel/Vauxhall vozila i spada u vodeće automobile u svom segmentu. Prosečna godišnja prodaja u prethodne tri godine bila je oko 400,000 jedinica, dok je od samog nastanka Corse prodato oko 11 miliona modela.

Corsa nudi mnoge inovativne karakteristike koje automobili iz iste klase ne nude – poput zagrevanog upravljača, ili integrisanog nosača bicikala FlexFix – kao i mnoge druge koje se retko sreću u ovom segmentu, poput prilagodljivih halogenih farova (AFL), podrške pri kretanju uzbrdo i panoramskog staklenog krova.

Pored specijalnih izdanja koja su lansirana tokom životnog veka različitih generacija, nova Corsa ima spektar personalizovanih modela u Paleti boja. Uspešna, sportska Color linija koja već sada zauzima oko 20% ukupne prodaje Corse u Nemačkoj obuhavata tri različita izraza sportskog duha: Color Edition, Color Race i Linea Paket. Kod verzije Color Edition boje su dinamično koordinirane unutra i spolja, nudeći moderan i izražajan stil. To uključuje crni krov, upotpunjen crnim petokrakim aluminijumskim felnama visokog sjaja, i dolazi u beloj, žutoj, crvenoj, crnoj i novoj akvamarin boji karoserije. Color Race verzija je dizajnirana za prave zaljubljenike u moto-sportove, i dolazi u žutoj, crvenoj ili beloj boji karoserije, dok je Linea Paket namenjen kupcima koji traže još veću individualizaciju i dostupan je u 9 boja karoserije.

Osim toga, segment sportskih malih automobila je proširen modelom Corsa OPC “Nürburgring Edition“ koji ima 154 kW/210 KS i koji dolazi u ograničenoj seriji od oko 500 jedinica. Razlikuje se od poznatog modela Corsa OPC po većoj izlaznoj snazi od 192 do 210 KS i većim obrtnim momentom od 230 do 250 Nm. Corsa OPC “Nürburgring Edition” dostiže 100 km/h za samo 6,8 sekundi i maksimalnu brzinu od 230 km/h.

Pored atletskog, dinamičnog stila i zabave u vožnji, Corsa ujedno nudi kupcima prvoklasan kvalitet. Nemački izveštaj o kvalitetu DEKRA Quality Report 2010 proglasio je Corsu sveukupnim pobednikom kvaliteta, sa najnižom stopom kvarova među svim ispitanim vozilima.

U septembru 2011. godine Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, Oliver Dulić je uručio ključeve kupcu prvog prodanog automobila u okviru projekta subvencionisanja automobila iz Eco Friendly kategorije – Opel Corse ecoFLEX, prvog  automobila sa ovom subvencijom. Opel Corsa ecoFLEX oslikava Opelovu filozofiju o razvoju ekološki odgovornih automobila koji su zabavniji za vožnju nego ikada i na savršen način kombinuje visoke performanse, ekonomičnost u potrošnji (3.5 l/100 km) i emisiju CO2 koja iznosi samo 94g/km.

Corsa je osmišljena i razvijena u Riselshajmu u Nemačkoj, a sklapa se u Saragosi u Španiji i Ajzenahu u Nemačkoj.

Izvor: Opel PR

1 komentar
  1. nemanja

    to je standardna oprema za corsu…navlacite ljude

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)