Datum:

28.04.2014. 16:43

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3441 pregleda

Opel planira da tržištu ponudi veći broj krosover i SUV modela sa namerom da poveća prodaju svojih automobila.

Da ova vrsta vozila može da pomogne kompaniji u rastu prodaje i ostvarivanju profita, Opel se uverio na primeru modela Mokka. Za godinu i po koliko se Mokka nalazi na tržištu, taj SUV naručilo je 200 hiljada kupaca.

“U budućnosti ćemo se više orijentisati na segment krosover vozila, jer na tržištu vlada velika potražnja za takvim automobilima”, izjavio je izvršni direktor kompanije Opel, Karl-Tomas Nojman u razgovoru za Autonews Europe.

On je rekao da će modeli koji će 2016. zameniti aktuelnu generaciju mini-van vozila Meriva i Zafira biti dizajnirani kao krosover automobili. Oba modela će biti razvijena u saradnji sa kompanijom Peugeot-Citroen (PSA) i koristiće platforme i motore ovog proizvođača.

Nojman objašnjava da će zahvaljujući saradnji sa PSA troškovi razvoja i proizvodnje biti niži, što će doprineti da ti modeli budu profitabilni.

“Naši najprodavaniji modeli, kao što su Corsa, Astra, Insignia i Mokka nastali su na globalnim platformama General Motorsa, što je uticalo da njihova proizvodnja bude jeftinija. Jedina vozila kod kojih nismo mogli da iskoristimo takve platforme bili su mini-van modeli”, kaže Nojman.

Naslednik Zafire proizvodiće se u PSA fabrici u Sošou, u Francuskoj, dok će se sledeća Meriva izrađivati u Opelovom španskom pogonu u Saragosi.

Nojman nije želeo da komentariše medijske spekulacije o Opelovom novom, velikom krosover modelu čiji dizajn bi bio inspirisan konceptom Monza iz 2013. Prema navodima nemačkih medija, ovaj automobil trebalo bi da bude dugačak oko 5 m i da deli platformu sa sličnim modelom marke Buick, a planirano je da se pojavi u prodaji 2017. godine.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)