Datum:

04.04.2017. 10:36

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Dobra vest dolazi iz Opela. Nova Astra hatchback i Sports Tourer karavan, sada su dostupni sa novim adaptivnim tempomatom (ACC) u modelima sa manuelnim, ali i automatskim šestostepenim menjačima. 

U poređenju sa klasičnim tempomatima, ACC doprinosi poboljšanom komforu i smanjenom stresu kod vozača tako što održava zadatu distancu od vozila ispred. ACC automatski podešava brzinu kretanja kako bi pratio vozilo ispred, u skladu sa zadatom razdaljinom. Sistem samostalno usporava vozilo kada počne da se približava sporijem vozilu, ako je potrebno i blagim aktiviranjem kočnica. Ako vozilo ispred poveća brzinu, ACC povećava brzinu vozila, sve do zadate maksimalne brzine kretanja. ACC se ponaša kao klasičan tempomat ukoliko ispred nema drugih vozila, ali će tokom vožnje na nizbrdici takođe održavati zadatu brzinu kretanja, aktiviranjem kočnica.

Inače, Astra beleži dobru prodaju, pre svega na tržištu Nemačke ali i ostatka Evrope. Preko 400.000 primeraka modela Opel Astra je poručeno od njenog predstavljanja 2015. godine. 

Kupci kompaktnog Opelovog modela ne cene samo kvalitetno izrađen i atraktivan automobil, već i njegov mali pad vrednosti u prve tri godine eksploatacije. Prema njihovim najnovijim predviđanjima, iz agencije Bähr & Fess Astra nudi najmanji pad vrednosti u klasi. 

Sa padom vrednosti od samo 41,5 odsto posle tri godine, odnosno 60.000 pređenih kilometara, Astra je dva procenta ispred drugoplasiranog konkurenta, modela VW Golf (43,5 odsto pad vrednosti).

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)