Datum:

11.11.2010. 9:00

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 7819 pregleda

Najmanje sedam raskrsnica u gradu može se smatrati „problematičnim” jer su na njima saobraćajne nesreće daleko češće nego na drugim mestima u gradu. Samo u septembru 2010. godine na sedam različitih lokacija dogodilo se ukupno 25 udesa. Međutim, u Sekretarijatu za saobraćaj i Saobraćajnoj policiji kažu da problem nije u saobraćajnoj signalizaciji, već u nepažnji vozača upravo na tim mestima.

Semafori su dobri

Raskrsnica Takovske ulice i ulice Ilije Garašanina poznata je po brojnim udesima, a jedan od težih desio se u junu 2010. godine kada je povređeno sedmoro ljudi, među kojima je bila majka sa dvoje dece. Kako navode u Sekretarijatu za saobraćaj, „semaforska signalizacija regulisana je tako da je eliminisana mogućnost konflikata vozila”, te signalizacija nije generator problema, već nesmotrenost vozača.

S njima se slažu i nadležni u MUP-u.

– Do nezgoda je došlo usled nehatnog kršenja propisa. Vozači su smatrali da mogu da prođu bez bilo kakvih posledica, i uzrokovali nesreću – naveli su u MUP-u.

Zbog učestalijih nesreća na ovom mestu, raskrsnica bi se mogla smatrati „kritičnom”, međutim, nije jedina. Signalizacija svakako nije uzročnik nezgoda, ali očigledno bi valjalo da vozači na njima budu pažljiviji nego do sada.

Crne tačke

– Među najugroženijim je raskrsnica Bulevara Mihajla Pupina i Španskih boraca, na kojoj se samo tokom septembra 2010. godine dogodilo pet saobraćajnih nesreća. Po četiri nesreće dogodile su se u septembru na raskršću ulica Beogradske i Njegoševe, zatim Bulevara Mihajla Pupina i Bulevara Nikole Tesle, Bulevara Nikole Tesle i Trešnjinog cveta, Cvijićeve i Jaše Prodanovića, kao i Ustaničke i Vojislava Ilića – rekli su u MUP-u.

Kritično:

Bulevar Mihajla Pupina – Španskih boraca
Beogradska – Njegoševa
Bulevar Mihajla Pupina – Bulevar Nikole Tesle
Bulevar Nikole Tesle – Trešnjin cvet
Cvijićeva – Jaše Prodanovića
Ustanička – Vojislava Ilića

Izvor: Pressonline

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)