Datum:

26.04.2015. 11:38

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 6878 pregleda

Sistem autonomnog parkiranja nije novina u automobilskoj industriji, ali je prisustvo istog na nekom automobilu pokazatelj njegovog tehnološkog iskoraka u odnosu na konkurenciju.

Upravo takav primer je nova BMW serija 7, koja privlači pažnju i pre zvanične premijere. Ipak, to ne sprečava javnost da uživa u onome što će ovaj budući automobil pružati. Naime, najnovija “sedmica” biće prvi automobil koji će moći samostalno, bez prisustva vozača u njemu, da se parkira i to jednostavnim pritiskom tastera na jedinstvenom daljinskim upravljaču koji zamenjuje klasičan ključ.

Tačno je da se i drugi proizvođači trude da prikažu da i njihovi automobili imaju mogućnost autonomnog parkiranja na malom prostoru, ali je BMW prvi koji ovu naprednu tehnologiju želi primeniti na jednom serijskom modelu. Takođe, novi BMW omogućava budućim vlasnicima i da se samostalno isparkira, takođe jednostavnim daljinskim upravljanjem. Pored toga novi BMW 7 imaće i niz drugih naprednih funkcija, kao što su komande pokretom, unapređeni ekran sa navigacijom osetljiv na dodir, a sam automobil je prvi serijski model proizveden od karbonskih vlakana, što je doprinelo smanjenju težine vozila, ali u isto vreme donelo veću čvrstinu konstrukcije.

Izvor: Moj auto

 

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)