Datum:

26.12.2011. 22:36

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4451 pregleda

U skladu sa dugogodišnjom tradicijom podrške SOS Dečijeg sela iz Kraljeva OMV Srbija je ove godine donirala EUR 5.000 u dinarskoj protivvrednosti kako bi se delimično finansirao projekat „Super autobus“. „Super autobus“ je jednogodišnji projekat i predstavlja pokretni Centar za rad sa decom, koji će sprovesti razne radionice za decu širom Srbije gde će se kao osnovni metod učenja koristi igra i zabava. Projekat će takođe pružiti priliku roditeljima da kroz savetodavni rad dođu do informacija, koje  bi mogle da doprinesu poboljšanju obrazovanja dece u ruralnim i udaljenim područjima.

„OMV je zadovoljan što je nastavljena uspešna dugogodišnja saradnja sa SOS Dečijim selom u Kraljevu.  Nadamo se da će današnja donacija poslužiti da se ostvari opšti cilj projekta, a to je da se deci obezbedi siguran prostor gde mogu da uživaju u obrazovnim i rekreativnim aktivnostima sa ciljem podsticanja njihovog obrazovanja, razvoja i blagostanja“, rekao je generalni direktor OMV Srbija Karolj Lajko. On je dodao i da je ubeđen u uspeh ovog projekta , jer će se njime osposobiti deca koja obično nemaju tu priliku da nauče kako da savladaju nove veštine ili istražuju teme koje ih zanimaju.

„Super autobus“ će stići do udaljenih područja

Akcenat aktivnosti projekta nazvanog „Super autobus“  je na deci iz ruralnih područja, deci iz romske populacije, deci koja su zbog invaliditeta socijalno izolovana, kao i deci iz domova, uzrasta do 15 godina starosti. Projektne aktivnosti bi podrazumevale edukativne radionice sa posebnim osvrtom na edukaciju iz oblasti zaštite zdravlja, lične higijene, psihoseksualne edukacije, komunikacije, socijalnih veština, prava dece i sl.

„Radujem se što je OMV Srbija odlučila da pomogne ovaj novi projekat, koji je veoma prikladan za ovu kompaniju i njen moto. To je jedan „Super autobus“ koji će deci iz siromašnih, ruralnih krajeva, deci
invalidima, romskoj deci, mališanima iz domova i bolnica doneti malo radosti, i priliku da kroz igru nauče neke važne stvari, a njihovim roditeljima će pružiti pomoć i savete. Stalno u pokretu „Super autobus“ će putovati po celoj Srbiji i stizati tamo gde drugi ne stižu“,  izjavila je povodom potpisivanja ugovora o donaciji direktorka SOS Dečijeg sela u Kraljevu Vesna Mraković Jokanović.

Izvor: Action Global Communications

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)