Datum:

16.10.2013. 22:45

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 6888 pregleda

Novo istraživanje u Engleskoj pokazalo je da se najviše saobraćajnih nesreća prouzrokovanih zaslepljivanjem vozača dešava upravo u oktobru. Kako je broj nesreća prouzrokovanih kombinacijom jarkog sunca i prljavih šoferšajbni porastao u odnosu na prošlu godinu, vozači se savetuju da budu oprezniji pogotovo tokom jesenjih meseci.

Tokom oktobra, rizik od zaslepljivanja vozača je povećan zbog ranog zalaska sunca koji se za mnoge ljude poklapa sa vremenom povratka sa posla.

Nizak položaj sunca u kombinaciji sa vlažnim kolovozom i mutnom šoferšajbnom nakon kiše može predstaviti značajan problem za vid vozača.
 
Oštećenja i prljavština na šoferšajbni često mogu da budu neprimetni sve dok ih ne obasjaju sunčevi zraci pod malim uglom, a tada se vidljivost znatno smanjuje.
 
Saveti za održavanje dobre vidljivosti u kolima:
 
1. Proverite da li vam je rezervoar tečnosti za brisače pun, kako nikada ne bi ostali bez ovog, najlakšeg načina za pranje šoferšajbne.
 
2. Koristite sredstvo za pranje šoferšajbne koje ne može da se zaledi kako ne bi dolazilo do leđenja kako na staklu, tako i u cevima.
 
3. Proverite da prednje i zadnje staklo budu čisti i iznutra, a ne samo spolja.
 
4. Proverite da li su vam brisači istrošeni, i zamenite ih kako ne bi grebali po staklu.
 
5. Očistite i podesite prskalice
 
6. Isključite brisače kada izlazite iz automobila. Ako se u međuvremenu zamrznu, prilikom paljenja motora, upaljeni brisači će pokušati da se pokrenu prouzrokujući oštećenje.
 
7. Držite naočare za sunce u kolima

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)