Datum:

18.09.2019. 21:41

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Više od 49.000 radnika američkog automobilističkog koncerna Dženeral Motorsa stupilo je u ponedeljak u štrajk nakon što su propali pregovori između kompanije i sindikata radnika o novom ugovoru i uslovima rada.

Radnici su zatvorili 33 proizvodna pogona u devet država širom Sjedinjenih Američkih Država, kao i 22 skladišta za delove.

Nije poznato koliko će štrajk trajati, a reč je o prvom ovih razmera koji pogađa kompaniju General Motors od 2007. godine. Tada je za dva dana štrajka kompanija izgubila 300 miliona dolara.

Iz sindikata navode da je štrajk trenutno jedino rešenje jer su obe strane daleko u pregovorima o novom četvorogodišnjem ugovoru.

Iz Dženeral Motorsa su naveli da su ponudili sedam milijardi dolara za povećanje plata, što bi rezultiralo i otvaranjem novih 5.400 pozicija koje bi preuzeli trenutni zaposleni.

Prethodni četvorogodišnji ugovor sindikata radnika s kompanijom istekao je u subotu uveče, a u ponedeljak u deset sati po lokalnom vremenu predviđen je nastavak pregovora.

U međuvremenu, automobilska industrija SAD beleži pad prodaje i povećanje troškova zbog investicija u električna vozila.

Izvor: N1

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)