Datum:

22.12.2010. 23:38

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 9855 pregleda

Zbog čega ljudi kupuju SUV-ove? Neki to čine zbog prostornih ili putničkih kapaciteta. Neki zato što vole da sede visoko. Ali neki ih kupuju čak iako su svesni da je najviše off-road akcije što će ikad da dožive biti blatnjav parking, ali ipak žele da budu bezbedni u svim mogućim situacijama. Ali šta ako teško prohodni tereni ili težak snežni pokrivač nisu vaša briga? Ako vas više brine napad naoružanih razbojnika? Onda… ili živite u prilično opasnom kraju ili ste nešto jako bitni ili ste jednostavno paranoični. Šta god od toga da je u pitanju, ovo je vozilo koje vam treba: novi Land Rover Discovery 4 Armoured.

Razvijen uz asistenciju stručnjaka za bezbednost Centigon, oklopni LR4 može da se nosi sa mecima mitraljeza, 15 kg dinamita ili 2 ručne bombe bačene ispod. Nažalost, sva ta čelična ojačanja su dodatno dala na težini inače teškom i masivnom autu, tako da ovo utvrđenje na točkovima ima preko 3,5 tone.

Srećom, Land Rover je svom oklopnom džinu ugradio 5.0-litarski V8, ojačane kočnice, poboljšanu vazdušnu suspeniziju i vrlo izdržljive točkove sa run-flat gumama koje mogu da podnesu dodatni teret, ali veliki Landi dostiže od 0 do 100 km za 10.6 sekundi, noseći dodatnih 500 kg, što otpada na putnike i opremu.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)