Datum:

09.03.2011. 16:15

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 8801 pregleda

Saobraćajna policija u Kragujevcu je za sedam dana oduzela registarske tablice vlasnicima 19 vozila koja su imala zatamnjena stakla lepljlivim folijama, a vratiće ih vozačima kada uklone te nepravilnosti, saopštila je policija.

Akcija pojačane kontrole saobraćaja trajaće do 13. marta imajući u vidu da značajan broj vozila učestvuje u saobraćaju sa obojenim staklima na kojima su zalepljene folije, nalepnice ili stavljeni premazi različite providnosti radi zatamnjivanja, što otežava vidljivost i bezbedno upravljanje vozilom.

U saopštenju je navedeno da će od 8. do 13. marta saobraćajna policija sprovoditi i akciju pojačane kontrole korišćenja sigurnosnih pojaseva u motornim vozilima.

Pravilnik kaže da se vetrobran ne sme naknadno zatamnjivati. Kada su u pitanju bočni prozori moguće je zatamniti ih do 25 odsto u ravni vozača, a ostala stakla na vozilu mogu biti naknadno zatamnjena bez ograničenja ukupne vrednosti prigušenja svetla, pri čemu na vozilu moraju biti ugrađena dva bočna retrovizora.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)