Datum:

17.08.2016. 16:59

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Novi plug-in Prius PHV trebalo je da uđe u prodaju na jesen u Japanu, ali je to odloženo iz za sada nepoznatih razloga. Portparol ove kompanije Kajo Doi rekao je za medije da je Toyota odlučila da uzme više vremena i posveti više pažnje ovom automobilu pre nego što započne njegova masovna proizvodnja. Tako je prodaja Prius PHV modela u ovoj zemlji odložena za zimu.

Ova odluka ne odnosi ne na Prius Prime koji će se prodavati u SAD: on će, prema planu, u prodaju ući u novembru. Međutim, on će se pojaviti u manjem obimu nego što je planirano. Toyota je ranije otkrila da namerava da prodaje oko 60.000 jedinica plug-in Priusa svake godine, a očekuje se da će oko polovina te brojke poticati iz Severne Amerike. No, u svetlu odlaganja njegove proizvodnje u Japanu, još uvek nije poznato da li će Toyota svoj cilj uspeti da postigne u prvoj godini.

Nova, manja verzija Priusa ima novi plug-in pogon koji ga čini za oko 26 odsto štedljivijim u odnosu na prethodni model. Takođe, njegov opseg kretanja na električni pogon je udvostručen, a u kretanju do 35 kilometara on uopšte ne emituje štetne gasove. Njegov ukupan rang kretanja iznosi 965 kilometara, sa punim rezervoarom i napunjenim 8.8-kWh baterijama.

1

2

3

4

5

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)