Datum:

20.07.2017. 10:05

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Odjeci ogromnog skandala oko dizela u čijem je centru bila VW grupa se i dalje čuju, a jedna od brojnih posledica biće i to što će Porsche verovatno prestati da koristi dizel motore.

Kako javlja Rojters, Porsche je pred velikom odlukom i sada je prvi put javno saopšteno da je moguće da će do kraja ove decenije zaboraviti na dizel.

Prevare grupacije razotkrivene u “dizelgejtu” ostavile su traga i na čuvenom nemačkom brendu sportskih automobila, koji je počeo da se oslanja na dizel prvenstveno preko Cayenne modela 2009. godine.

“Naravno da razmatramo opcije. Nismo još doneli odluku”, rekao je CEO Porschea Oliver Blum.

Prema njegovim rečima, Porsche će nastaviti da kupcima nudi široku lepezu motora, koja će u narednih 10 do 15 godina ići od motora sa unutrašnjim sagorevanjem, preko hibrida do potpuno električnog pogona.

Odluka je verovatno već doneta, a do javnosti će verovatno i stići kada nemački istražitelji objave šta su pronašli u istrazi koja se tiče baš pomenutog Cayennea i pojedinih opcija Panamere, za koje se sumnja da su takođe bili opremljeni softverom za lažiranje količine emisije štetnih gasova.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)