Datum:

08.03.2013. 22:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4402 pregleda

Predsednik Tesla Motorsa, Elon Musk nije čovek koji uzmiče pred jakim protivnikom, a ove godine se nije baš najboje proveo u javnim ratovima sa medijima. Prvo je u prestižnom Nju Jork Tajmsu izašao članak u kome je osuta paljba po njegovom Modelu S, a sada je i britanski sud odbacio tužbu koju je on ranije uložio protiv popularne emisije “Top Gir” i medijske kuće “Bi-bi-si”.

Još 2008. godine su prezenteri emisije “Top Gir” kritikovali autonomiju električnog Tesla Roadster modela, a zvanična tužba za klevetu i zlonamerne laži protiv emisije i nacionalne medijske kuće “Bi-bi-si” je podneta tek 2011. godine.

Tesla Motors su naveli da  je popularna auto-emisija lažno prikazala Tesla Roadster, sa neadekvatno napunjenim baterijama, potcenjujući autonomiju automobila, dramatizirajući pregrevanje koje se nije ni desilo, kao i da se problem desio na oba automobila koja je Tesla obezbedio za testiranje.

Britanski viši sud se nije složio sa tim, sa presudom krajem 2011. u kojoj navodi da nijedna razumna osoba ne bi prihvatila da su performanse obavljene na trkačkoj stazi u direktnom poređenju sa onim na javnim saobraćajnicama.

Drugim rečima, britanski gledaoci su dovoljno inteligentni da shvate da navedena autonomija Tesla Roadstera od 320 km ne podrazumeva vožnju sa punim gasom, kako bi to obično bilo na trkačkoj stazi. Tesla je priložio žalbu na tu presudu, ali je Britanski apelacioni sud ostao pri prvobitnom stavu.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)