Datum:

27.11.2018. 9:53

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Postoje pesme uz koje i najsmireniji vozač može prejako stisnuti gas, ali i obrnuto, neke pesme od agresivnih vozača stvaraju pitome ovčice koje voze kako im zakon nalaže.

Voziti auto otvorenom cestom uz taktove omiljene melodije za mnoge spada u red najvećih ovozemaljskih uživancija. Nažalost, melodiju osmaka malo ko si može priuštiti, a većina „srećnika” s novim automobilom najčešće ispod poklopca ima pola ili manje nekada normalnog motora. Snage zato ne nedostaje, a i decibeli moćnog infotainmenta su tu.

Ali pripazite, nisu sve pesme i izvođači jednako dobrodošli. Prema studiji britanskog Moneybarna, većina hitova koje volimo slušati u autu su opasni. Barem oni koje nisu domaći, iako bismo se mogli okladiti kako regionalni hitovi predstavljaju krajnje ekstreme. Prema ovoj studiji ritam i glasnoća su bitni faktori, pa tako muzika s više od 120 bpm predstavlja opasnost u saobraćaju. U Moneybarnu kažu kako bi bilo pametno promeniti radio stanicu ako naletite na neke od „opasnih”. A među njima je najopasniji Green Day i njihov American Idiot. Dalje sledi Miley Cyrus, The Killers i dr. S druge strane, oko 30% najpopularnijih pjesama je „sigurno”, a među njima je apsolutni pobednik Led Zeppelin i Stairway to Heaven.

I pre spiska znajte da je studija potvrdila još jednu činjenicu koja je logična i svima znana. Glasna muzika podiže otkucaje srca i skraćuje vreme reakcije.

Top 5 najopasnijih pesama za vožnju:

1. American Idiot – Green Day
2. Party in the U.S.A – Miley Cyrus
3. Mr. Brightside – The Killers
4. Don’t Let Me Down – The Chainsmokers
5. Born to Run – Bruce Springsteen

Top 5 najsigurnijih pesama za vožnju:

1. Stairway to Heaven – Led Zeppelin
2. Under the Bridge – Red Hot Chili Peppers
3. God’s Plan – Drake
4. Africa – Toto
5. Location – Khalid

Izvor: Index

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)