Datum:

29.12.2016. 22:37

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Skupština Srbije potvrdila je u utorak Ugovor o oko 198 miliona dolara zajma od kineske Eksport-import banke za izgradnju deonice auto-puta Sučin – Obrenovac. Kredit je uzet po kamatnoj stopi od 2,5 odsto godišnje, a primalac tog kredita je Ministarstvo finansija Srbije.

Radovi na izgradnji nove deonice Koridora 11 između Surčina i Obrenovca, u dužini od 17,6 kilometara, trebalo bi da počnu u martu sledeće godine. Ugovoreno je da radovi traju 32 meseca, a izvodiće ih China Communication Construction Company. Ugovorom je predviđeno učešće kineskih partnera u tom projektu od 51 odsto, a domaćih firmi 49 odsto.

Ova deonica počinje petljom kod Surčina na vezi ovog auto-puta sa obilaznicom oko Beograda i pruža se kroz sremsku ravnicu pored naselja Jakovo i Boljevci.

Na desnu obalu Save prelazi mostom dugim 1.831 metar. Završava se još jednom petljom kod Obrenovca, na raskrsnici sa selom Mislođin, gde se spaja sa deonicom ka Ubu, odnosno sa Koridorom 11.

Na trasi će biti izgrađeno 11 mostova i nadvožnjaka, uključujući i novi most preko Save u dužini od 1.800 metara.Predviđena je izgradnja auto-puta u punom profilu, sa po dve vozne i jednom zaustavnom trakom.

Sporazumi

Skupština je u utorak potvrdila i dva sporazuma Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj o potvrđivanju zajmova za dodatno finansiranje Koridora 10 od 35 miliona evra i za razvoj i restrukturiranje državnih preduzeća u iznosu od 89,8 miliona evra. Poslanici su usvojili i autentično tumačenje odredaba člana 48 Zakona o izvršenju i obezbeđenju i autentično tumačenje odredaba člana 1 i člana 53 Zakona o eksproprijaciji.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)