Datum:

13.05.2011. 16:31

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara 9443 pregleda

Vozačima koje kamere snime u saobraćajnom prekršaju od 1. juna će stizati prijava sa fotografijom prekršaja.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Dragiša Simić najavio je u sredu da će najverovatnije od 1. juna vozačima koje kamere snime u saobraćajnom prekršaju stizati prijava sa fotografijom prekršaja, i na osnovu toga biće kažnjavani.

Simić je, na konferenciji za novinare povodom početka Svetske decenije bezbednosti saobraćaja, rekao da će do 1. juna biti rešeni postojeći tehnički problemi, kao što je poboljšanje ulične rasvete, kako bi vozila bila što bolje snimljena.

Sudu će, dodao je on, pored fotografija prekršaja, na kojima se jasno vidi lokacija, vreme i registracija automobila, biti dostavljen i video zapis, a obrazac koji vozač dobije na kućnu adresu biće ujedno i krivična prijava, jer je sud to prihvatio.

Na konferenciji za novinare prikazani su zastrašujući video snimci teških prekršaja koje su kamera zabeležile, poput prolaska kroz crveno i izazivanja sudara, obaranja pešaka, bahate vožnje vozača automobila, pa čak i gradskih autobusa.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da će saobraćajna policija nastaviti sa pooštrenim kontrolama, ali da će istovremeno raditi na tome da se analitički sagledaju podaci iz statistike, jer oni najviše govore gde je najveća opasnost od nesreća i šta treba preduzeti.

On je naveo podatak da su 50 odsto poginulih u saobraćajnim nesrećama vozači, 26 odsto pešaci i 23,6 odsto putnici, a da je među poginulma najveći broj, 118, starijih od 65 godina i oni su najviše stradali kao pešaci.

Najveći broj poginulih vozača, dodao je on, starosti je od 26 do 35 godina, a najčešći uzrok nesreća je neprilagođena brzina.

Izvor: FoNet

1 komentar
  1. bojan

    Ovo ne važi za Niš…
    u Nišu 5-10 % vozila po nalogu MUP-a prilikom registracije predaje svoje tablice, i savetuje da se vozi bez istih, pa tako i ne vidim kako će oni biti kažnjavani, dok 5-10 dana budu vozili bez tablica
    I izgleda, da će tako biti cele godine, dok svi ne dobiju nove tablice.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)