Datum:

04.06.2018. 21:01

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kompanija DS je obustavila proizvodnju modela DS 4 i DS 5 kako bi prodala što više svojih potpuno novih modela.

Naime, proizvodnja oba modela je obustavljena, te francuska kompanija trenutno prodaje samo primerke ovih automobila koji su „ostali na lageru“.

Prošle godine kompanija DS je prodala svega 11.746 jedinica modela DS 4 širom Evrope. DS 5 je imao još slabiju prodaju, s obzirom da je prodato svega 5.738 automobila.

„Plan je i podrazumevao da proizvodnja modela DS 4 i DS 5 bude obustavljena krajem 2018. godine“, naveli su iz te kompanije i dodali su da će to otvoriti mesta za novi potpuno električni model koji će premijerno biti predstavljen na Sajmu automobila u Parizu, te će time otpočeti i plan elektrifikacije modela.

Predstavnici luksuznog brenda PSA grupacije su napomenuli i da najnoviji plan podrazueva predstavljanje modela DS 7 Crossback, koji će biti nova perjanica kompanije.

Potpuno elektični model koji će biti predstavljen u Parizu je u stvari električna verzija modela DS 3 Crossback. Biće to drugi električni model kompanije DS, s obzirom da je pre njega predstavljen model DS 7 E-tense plug in hibrid. Pored električne verzije, model DS 3 će se prodavati i sa benzinskim agregatima, a biće konkurent modelima poput modela Audi Q2.

U budučnosti DS planira lansiranje sedan modela koji će u gami kompanije biti pozicioniran iznad modela DS 7 Crossback. On će biti konkurent modelima poput Serije 5 kompanije BMW i imaće važnu ulogu u planu kompanije da ostvari veću prodaju u Kini.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)