Datum:

29.04.2014. 10:23

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 7223 pregleda

Novi vlasnik Saaba, National Electric Vehicle Sweden (NEVS), najavio je da nakon prvih izrađenih primeraka modela 9-3 Aero sa benzinskim i električnim motorom namerava da pokrene proizvodnju i karavan verzije, 9-3 SportCombi. Obnovljeni Saab modeli u početku će biti dostupni samo kupcima na švedskom i kineskom tržištu.

NEVS je krajem godine izradio prve primerke novog-starog Saaba 9-3 Aero opremljenog 2.0 litarskim turbo-benzinskim motorom, a početkom aprila iz proizvodnog pogona u švedskom Trolhatanu izašao je i prototip sa električnim pogonom.

Direktor NEVS-a zadužen za odnose sa javnošću, Mikael Ostlund, izjavio je za sajt Autoblog.com da će nakon ova dva uslediti i treći model, a reč je o karavanu 9-3 SportCombi, zasnovanom na verziji iz 2008. koja se prodavala pre nego što je Saab zapao u finansijske probleme.

Ostlund je rekao sa novo rukovodstvo razmatra i obnavljanje Saaba 9-3 kabriolet, ali da za sada još uvek nema konačne odluke o tom modelu.

Saab će u međuvremenu nastaviti razvoj platforme na kojoj je bio baziran koncept Phoenix iz 2011. Ovu platformu trebalo bi da koristi sledeća generacija Saaba 9-3, ali i neki drugi budući modeli.

U početku, Saab će svoje automobile ponuditi isključivo kupcima u Švedskoj i Kini, ali Ostlund kaže da NEVS analizira mogućnost prodaje i na drugim svetskim tržištima.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)