Datum:

10.12.2017. 11:05

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara pregleda

Na ovom video snimku se vidi kako iz kabine izgleda vožnja pri brzini od 457,94 km/h na javnom putu.

Dana 4. novembra 2017. godine, Koenigsegg je ušao u anale autoindustrije. On je tad oborio ne jedan, nego čak pet rekorda za brzinu, i to na zatvorenom delu javnog puta kroz Nevadu. Za volanom ove zveri od 1.360 konjskih snaga nalazio se Niklas Lilja, a sa trona najbržeg automobila na svetu je zbačen Bugatti Chiron. Sada nam je kompanija Koenigsegg omogućla da vidimo kako je to obaranje rekorda izgledalo iz kabine.

Funkcioneri su video opisali rečima „Niklas je bio spor na početku zbog toga što je cilj bio obaranje rekorda za najveću brzinu, a ne za najbolje ubrzanje. Iz razloga što nije hteo da opterećuje agregat bez potrebe, ubrzanje je bilo postepeno i ravnomerno, a bilo je i dovoljno slobodnog puta ispred, tako da nije bilo potrebe za tim”.

Tek nakon što je postigao brzinu od 300 km/h, Nikals je dao gas „do daske“, kako bi izvukao sve što može iz V8 biturbo agregata zapremine pet litara. Neverovatno je za koliko malo vremena je Agera stigla d 300 do 400 km/h, a još neverovatnije je to što je automobil švedskog proizvođača ostao stabilan na javnom putu koji nije pogodan za velike brzine kao staza.

Prostom računicom se došlo do toga da je Agera, pri najvećoj brzini prelazila čak 127 metara u sekundi.

Izvor: Vrele gume

1 komentar
  1. Hm

    Bolje se informišite, chiron nije još uvek testiran, zbacio je rekord vejrona iz 2010 god…

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)