Datum:

13.07.2016. 19:19

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Honda trenutno radi na nekoliko različitih verzija NSX modela, koji će se u SAD prodavati pod Acura NSX nazivom. Japanski sportski automobil opisan je kao značajni pomak u odnosu na ono što nudi Porsche 911, a navodno će biti snažniji i lakši od Type R modela.

U intervjuu za Autocar, projektni direktor NSX-a Ted Klaus kaže da će bilo koja vrsta Type R Honda vozila morati da bude “najkompletnija verzija svoje platforme”, a osnova NSX je upravo iz tog razloga prošla opsežan inžinjerski tretman, što znači da će brže, lakše i verzije sa različitim pogonima biti razvijane na istoj platformi.

Električni NSX je mogućnost koju ova kompanija razmatra, a Klaus kaže da su u ove godine već počela istraživanja koja se tiču elektronike i baterija takvog automobila. On kaže da još uvek postoje brojni tehnički problemi koje je neophodno rešiti, ali da se na tome aktivno radi.

Klaus je nagovestio i mogućnost razvoja kabrio verzije NSX-a, ali o tome nije otkrio nikakve konkretne podatke. Honda trenutno prima porudžbine za ovo vozilo, koje u Evropi košta 180.000 evra u Nemačkoj i 130.000 funti u Ujedinjenom Kraljevstvu.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)