Datum:

28.01.2011. 12:37

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 7731 pregleda

Registarske tablice novosadskih taksista neće morati da imaju oznaku “TX”, jer gradska vlast ne želi da ove prevoznike optereti dodatnim obavezama.

U gradskoj Upravi za saobraćaj najavljuju da oni mogu da registuju automobile i dobiju registarske tablice kao i drugi vlasnici vozila, a dozvola za obavljanje posla zavisiće od drugih dokumenata koje moraju da imaju. 

Novosadski taksisti su prvo brinuli da zbog limitiranog broja tablica sa “TX” oznakama neće moći da rade i da će ostati bez posla. Naime, na novim tablicama ostaje mogućnost za samo 999 brojčanih kombinacija, čime bi barem polovina legalnih prevoznika ostala bez oznaka. 

Država je, međutim, odluku da se za taksiste na nove tablice ubaci još jedan broj. Mnogi taksisti, ipak, smatraju da bi sa “TX” oznakama bili obeleženi. 

“Šta ako ja hoću da prodam automobil? Ko će da kupi od mene auto kada vidi da sam taksista? Dobro je ako su odlučili da nam omoguće normalne tablice, samo se bojim da se ne predomisle posle nekoliko meseci”, kaže taksista Mile iz jednog od taksi udruženja. 

Načelnik gradske Uprave za saobraćaj Radivoj Pavlov navodi da grad nikome neće praviti probleme ako vozi taksi sa oznakama koje nemaju “TX”. 

“Taksisti mogu sami da odluče da li hoće ili neće da na tablicama imaju “TX” oznake. Da bi radili posao ne moraju da imaju takve tablice. Mi nikome nećemo praviti problem i oni mogu da rade i bez tih oznaka. Taksisti već sada moraju da imaju mnogo dozvola i dokumenata i nemamo nameru da im dodatno otežavamo život i pravimo probleme”, rekao je Pavlov. 

Taksisti navode da ih ima oko 1.800 legalno registrovanih u gradu, a da je broj ilegalnih taksista značajno veći i iznosi oko 4.500, dok Pavlov kaže da je to promenljiva cifra. Prema njegovimn rečima, trenutno ima daleko manje vozila sa kompletnom dokumentacijom i svim dozvolama. 

“Broj onih koji ispunjavaju sve uslove trenutno je oko 550, ali se ta brojka menja, dok nelegalnih taksista zaista ima oko 4.500. Ukoliko bi taksisti imali “TX” oznake, bilo bi im teško da izlaze iz države, ali takođe sa takvim oznakama imaju neke druge poreske olakšice”, navodi Pavlov i napominje kako su registarske table ovih prevoznika prevaziđen problem i da se došlo do rešenja koje svima odgovara.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)