Datum:

28.02.2011. 22:00

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 8434 pregleda

Ljubitelji terenskih vozila bar jednom mesečno organizuju of-roud avanture po padinama Fruške gore… U naboju adrenalina po blatnjavim i strmim stazama uživaju mnogi Novosađani, a organizator of-roud tura Aleksandar Đurić kaže da džipovima obilaze sva skrivena mesta planine, manastire, pa i čuveni vodopad.

Za ovaj ekstremni sport nije dovoljno samo imati džip, nego i sposobnost za vožnju po slabo prohodnim stazama. Za početak, za upuštanje u of-roud turu potrebne su specijalne gume, a džip treba da bude podignut. Ukoliko neko nema iskustva, od nas će dobiti pomoć pri upoznavanju krajnjih granica teresnkog vozila – objašnjava Đurić, čija firma „Alpina 4X4” organizuje ove avanturističke ture.

Off-road tura počinje oko 8 sati ujutro, a vozači se iz vožnje vraćaju u popodnevnim časovima. U karavanskim of-roud vožnjama, poput novosadskih, na prvom mestu je druženje, a Đurić naglašava da su putevi po Fruškoj gori ustaljeni i da se ne remeti i ne uništava priroda. Ovaj sport je u Novi Sad stigao tek pre šest godina, a na takmičenja, koja se organizuju petnaestak puta godišnje Srbiji, odlaze s puno entuzijazma.

– Ovaj sport je neobičan, ali zaista lep. Dosad smo bili na takmičenjima u Horgošu, Valjevu, Loznici, na Tari… U planu je da se uskoro organizuje i reli džipova, koji je opasniji od of-rouda, ali i uzbudljiviji – kaže Đurić.

Izvor: 24 časa

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)