Datum:

22.11.2011. 10:02

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5552 pregleda

Zamislite da ste dobili milion evra na lutriji i da je jedino što vam se uklapa u budžet sportski “mercedes SLS”, ali da nikako ne volite “galvingova” vrata.

“Mercedes-Benc” je to sredio za vas. Legendarni “Mercedesov” automobil snova sa vratima koja se otvaraju u obliku galebovih krila sada se može dobiti kao roudster (dvosed) sa pokretnim mekanim krovom. Pored toga, možete da naručite i vazdušni šal (erskarf), koji greje vrat i glavu vozača i suvozača. Integrisan je u naslon AMG-ovih sportskih sedišta, i duva topao vazduh iz ventila u naslonima za glavu. 

Ostatak performansi je takođe prilično impresivan. V8 motor od 6,3l, sa 571KS, daće kolima ubrzanje od 100 km/h za manje od 4 sekunde. Maksimalan brzina je 317km/h, a ako se pitate zašto nedostaju ona tri kilometra do 320, možemo samo da zaključimo da je nemački proizvođač možda mislio da bi bilo politički nekorektno hvaliti se toliko brzim kolima.

Kliknite ovde da biste pogledali interaktivnu grafiku

Uz sve savremene tehničke mogućnosti, automobil je zadržao originalni izgled iz pedesetih godina, sa širokom rešetkom i ventilima sa strane, što nas podseća na vremena pre lutrije s nagradom od milion evra, pa i pre uvođenja samog evra.

Cena “SLS AMG roudstera” je 195.160 evra, a ako evro kojim slučajem propadne, poslužiće i odgovarajuća količina maraka, franaka ili lira.

Izvor: Blic

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)