Datum:

21.07.2015. 22:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 3318 pregleda

U Tenesiju je donesen zakon po kome ljudi imaju prava da provale u automobil u cilju spasavanja ostavljenog ljubimca. Zakon je stupio na snagu 1. jula. Samo u 16 saveznih država zakon štiti ljude koji eventualno tako postupe. Ipak, u svim država se ostavljanje ljubimca u automobilu tretira kao zlostavljanje. Prethodno je u Tenesiju na snazi bio zakon „dobrog Samarićanina“, ali je po njemu automobil smeo da se ošteti samo u cilju spasavanja deteta iz usijanih automobila.

Novi zakon će zaštititi ljude koji budu slomili stakla ili oštetili bravu u cilju spasavanja životinja od smrti nastale pregrevanjem. Naravno, neki prolaznik ne može samo da krene da razbija stakla, on mora prethodno da se uveri da li je automobil zaključan, i da li su dete ili životinja u neposrednoj opasnosti. „Dobri Samarićanin“ takođe može da zove policiju.

„Potrebno je samo nekoliko minuta da dođe do smrti pri spoljnjoj temperaturi od 25 stepeni Celzijusa unutar automobila gde temperatura može da dostigne 70 stepeni“, kaže Kloi Votermen, viši menadžer za zakonodavnu državnu strategiju pri Američkom društvu za prevenciju zlostavljanja životinja.

Psi, kao i deca, nisu sposobni da adekvatno komuniciraju kada su u opsasnosti. Oni takođe nisu sposobni da adekvatno ohlade svoja tela. Pas će pri stresu početi da paniči, što samo dodatno pogoršava čitavu situaciju.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)