Datum:

17.07.2018. 21:42

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Švedski proizvođač automobila, kompanija Volvo, trenutno naporno radi na konstrukciji druge generacije modela XC90, koja će, prema navodima predstavnika tog brenda, potpuno izbaciti dizel aggregate iz upotrebe.

Zvanična premijera nove generacije ovog modela najavljena je za 2021. godinu, a ona će biti bazirana na redizajniranu verziju SPA platforme, poznate kao SPA2.

Zahvaljujući novoj i daleko lakšoj konstrukciji, u poređenju sa trenutnom verzijom ovog modela, dolazi i činjenica da je ova šasija kreirana isključivo sa električnim pogonskim sklopovima na umu.

To će proslavljenom terenacu kompanije Volvo omogućiti da u ponudi bude nešto više benzinskih hibrida i električnih jedinica, kako je i generalni direktor Hakan Samjuelson, potvrdio jednom britanskom magazinu.

“Moramo postaviti prioritete ispred sebe, jednostavno, ne možemo raditi sve. Tako da, ukoliko želimo da budemo brži u elektrifikaciji naših postavki, ne smemo reći “Da”, svemu što se ukaže kao prilika”, naveo je on. “Upravo zbog toga, S60 poseduje dizel alternative, ali mi ne planiramo da dodajemo ovakve opcije u bilo koja nova vozila naše kompanije. XC90 će svakako pratiti ovaj trend”, dodao je Samjuelson.

Pre nego što obustavi proizvodnju druge generacije modela XC90, Volvo očekuje još nekoliko njenih usavršavanja i doterivanja, koja se mogu dogoditi već sledeće godine. Osvežavanje ove serije dogodiće se na sredini njenog životnog ciklusa, ali neće doneti dramatične promene, već samo jednostavne modifikacije, koje će joj omogućiti da ostane konkurentna u veoma turbulentnom segmentu.

Osim što će krenuti putevima elektrifikacije, Volvo XC90 modeli posedovaće četvrti nivo autonomne vozačke tehnologije.

Sistem će omogućiti automobilima da ubrzavaju, koče i upravljaju na svoju ruku, a zahvaljujući njemu, sledeća generacija XC90 automobila biće u mogućnosti da održava svoje putnike budnim, kako je naveo izvršni direktor kompanije Volvo.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)